Koldioxidinventering

Varför?

Skogen är fantastisk i sin förmåga att ta upp koldioxid ur atmosfären och av det bygga biomassa som vi sedan kan använda på olika sätt. Dille Skog kan hjälpa dig att räkna ut hur mycket koldioxid din skog binder. Att göra en koldioxidinventering av din skog skapar ett annat sorts värde av din skog. Du kan anmäla dig till olika kolbindingsprogram som exempelvis Carbon Capture Company och tjäna pengar på att din skog växer. Du kan också använda det som beslutsunderlag i din skogsbruksplan och exempelvis se hur mycket koldioxid olika åldersgrupper binder.

Hur räknar vi ut koldioxidbindning?

 

Vi använder oss utav de senaste globala standarder och uträkningarna för att göra ge en så korrekt bild som möjligt. Till stor del använder vi oss av IPCC metod för koldioxidbindning. Det kan vara svårt att beräkna kolbalanseffekterna i skogen över lång tid. Vi har därför valt att förhålla oss till ett tidsperspektiv på 50 år.

Vad får jag som skogsägare?

 

Du får en detaljerad rapport över din skogs koldioxidbindning. Hur ser tillväxten och bindningen ut i olika åldrar och trädslag. Du väljer i vilken omfattning och om det ska vara en del av din skogsbruksplan eller en fristående rapport. Vi gör en prognos för 50 år framåt. I uträkningen ingår även träd som dött och återgår i kolcirkeln.

Detta ingår:

Ett inledande möte med dialog runt skogsägarens önskemål. Planering av olika åtgärder i fält samt koldioxidinventering. En överskådlig rapport över din skogs koldioxidbindning. 

 

Pris: 8000kr 

Boka nu

Kontakta Tomas Malmqvist så hjälper han dig vidare.

072-200 81 09

Vill du veta mer?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

 

 

Kontakta oss: 

Telefon: 072-200 81 09

E-postadress: tomas.m@dilleskog.se

Adress: Dille 226, 836 95 Ås